2 juni 2006

Valmanifestet 4/36

4. 40 000 nya jobb i offentligt finansierad sektor
Det finns behov och utrymme för fler anställda i offentlig finansierad verksamhet. Vi vill överföra pengar från arbetsmarknadsåtgärder till att anställa cirka 40 000 personer. Vi ser särskilda behov inom kulturen, skolan, sjukvården, äldreomsorgen och inom förskoleverksamheten.


Grön politik handlar om att varken vara höger eller vänster. Den här punkten visar ett par exempel på det. Vi tror, som vänstern, att det behövs en stark offentligt finansierad sektor. Därför vill vi t ex inte sänka skatterna radikalt. Däremot är vi positiva till privata initiativ i den offentligt finansierade verksamheten, som bland annat friskolor, föräldra- och personalkooperativ och småföretag som går in med ärligt engagemang för att bedriva offentligt finansierad verksamhet.

För oss är inte offentlig sektor lika med kommunal verksamhet, utan de sektorer som vi bekostar gemensamt. Och där behövs det nyanställningar, där pengarna tas från AMS-åtgärder. Vi säger inga fantasisummor som 200.000, vi har istället ett finansierat förslag på 40 000 nya offentligt finansierade jobb.

De som vill säkra framtiden får inse att valet inte står mellan rött eller blått i höst, utan mellan grått och grönt.
Rösta långsiktigt - rösta grönt.

2 kommentarer:

  1. Anonym19:23

    Very pretty site! Keep working. thnx!
    »

    SvaraRadera
  2. Anonym06:04

    Interesting site. Useful information. Bookmarked.
    »

    SvaraRadera