1 juni 2006

och nu ett pressmeddelande

Klent intresse för etisk valrörelse
De Gröna i Malmö bjöd under tisdagen in övriga riksdagspartier till en dialog om hur valrörelsen kan genomföras etiskt och miljövänligt.

- Vi har alla ett intresse av att få en valrörelse där vi pratar sakpolitik och inte gör personangrepp på varandra, säger Karolina Algotsson, ordförande för De Gröna i Malmö.

Tyvärr var inte alla andra partier lika intresserade av hur man sätter upp etiska spelregler och gemensam miljöhänsyn. Av de inbjudna partierna var det bara Folkpartiet som dök upp.
- Vi hade ett konstruktivt samtal om bland annat en slags grannsamverkan kring valstugorna och jämförde våra etiska regler för politiker. Det var riktigt tråkigt att de andra partierna inte visade intresse, säger Anders Wallner, valsamordnare för De Gröna i Malmö.

De Gröna i Malmö kommer använda pant på valmaterialet för att motverka nedskräpning, som ett exempel på miljöhänsyn i valrörelsen.

Miljöpartiets etiska regler för politiker kan man läsa här.

4 kommentarer:

  1. spännande! pant, hur då?

    SvaraRadera
  2. Genom att lämna in material på kansliet får man 50 öre eller vad det nu kommer att kosta att trycka en flyer. Så slipper vi trycka upp mer än vad som används.

    SvaraRadera
  3. Anonym19:24

    Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
    »

    SvaraRadera
  4. Anonym06:04

    Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
    »

    SvaraRadera