4 maj 2006

spela monopol?

Tittade halvhjärtat på duellen om spelmonopolet på reprisen av Debatt. Kan verkligen inte förmå mig att känna nåt för spelmonopolet, så jag hejade på ladbrokes-snubben. Sen ville jag försäkra mig om vad mp tycker och googlade på "+miljöpartiet, +spelmonopolet" utan resultat.
Det verkar inte vara nån profilfråga direkt. Nån som vill upplysa mig om det här blir ett streck på "åsikter i strid med partiet" eller inte?

4 kommentarer:

  1. Spontant skulle jag anta att vi är för spelmonopolet... Hela spelberoendegrejen du vet...

    SvaraRadera
  2. Magkänslan säger att kongressen röstar för spelmonopolet med 90-10 procentmässigt, ungefär. Jag skulle tillhöra minoriteten. Det har främst att göra med att Svenska Spel är ett så hycklande företag att det inte finns ord. "Socialt ansvar", my ass. Det framkom lite under Debatt, men man skulle kunna skriva en bok om stenhård marknadsföring av Casino Cosmopol, gratiserbjudanden på internet mm mm. Hellre schyssta odds till spelarna, och skatten i Sverige.

    SvaraRadera
  3. Äh, antalet spelberoende svenskar handlar ju inte om antalet spelaktörer utan om hur reglerad spelmarknaden är. Som Rasmus säger så pumpas det ju ut reklam för det statliga spelandet. Hyckleri är ordet.

    SvaraRadera
  4. Självklart är det ett hyckleri. Men vad ska vi göra? Avreglera spelmarknaden till vems fördel? Spelföretagens? Det blir inte folks fördel iaf. Tyvärr blir då spelmonopolet det minst sämsta alternativet i det här läget.

    I riksdagen är det Leif Björnlod som driver frågan för mp:s del. Han kan massor om det här.

    SvaraRadera