5 maj 2006

panik om moralpanik

Det har varit moralpaniksrabalder i Stockholm sen Patricia fick en tillsägning om bara överkroppar och händelserna kring en fetishklubb i Göteborg. Klara och Fredrik är bättre än mig på sakfrågan.

Men det som fascinerat mig är hur högern ryckt ut och anklagar s+v+mp för moralpanik, när det inte ens varit politiska beslut. Allra konstigast är Anita Hillerström Vagli (m) som påstår att Miljöpartiet i Stockholm vill bestämma vad folk ska ha på sig. Nu har Åsa Romson (syster till transaktivisten Lukas Romson för övrigt) svarat på artikeln, kort och koncist: "Det startades aldrig något ärende och det var aldrig någon politisk behandling."

Och en liten försynt fråga - vilka avskaffade bastulagen? M eller Mp? Där kan vi snacka moralpanik. Eller för att gå till en annan sorts moralfråga, hur röstade partierna för att att samkönade par skulle få adoptera? Var det M eller Mp som röstade mot? Lycka till, Anita, att aspirera på en regering med (kd) och tro att ni ska kunna bedriva nån offensiv sexualpolitik.

(Att mp däremot varit drivande i att det ska finnas granskning av sexistisk reklam, som Hillerström Vagli tar upp i samma andetag, är en helt annan diskussion. Det tar vi nån annan dag.)

3 kommentarer:

  1. just det, skulle vilja se liberalerna övertyga socialminister Hägglund om behovet av en sexualpolitik daterad senare än 1800-talet.

    kom igen nu kära liberaler, sluta dela säng med kristdemokraterna.

    SvaraRadera
  2. Ska vi ligga?

    /Liberalerna

    SvaraRadera