22 maj 2006

nazisterna

Ett gäng unga NSF:are gick in på RFSL:s lokaler i Kristianstad i lördags, misshandlade flera gäster och rispade en med kniv.

Och Ilan Sadé (c) vågar stå på IDAHO-demon att det inte behövs några speciella lagar för att komma åt hatbrotten?

11 kommentarer:

 1. Du får gärna förklara varför det behövs speciella lagar. NSF:arna blev enligt artikeln gripna och är misstänkta för misshandel respektive medhjälp till misshandel. Om det bevisas att de är skyldiga kommer de dömas och kastas i fängelse.

  Vad är det för speciell lag du vill ha?

  SvaraRadera
 2. ajohan20:01

  ..om du lyssnade sa han att det inte behövdes FLER lagar, utan att de lagar som redan finns istället för att kompletteras med fler ska FÖRBÄTTRAS.. vi har en lag mot hatbrott, som kan förbättras, vi behöver inte en till.. och en till.. och en till.. enkla raka lagar är väl bättre än 800 som löper genom varandra?

  SvaraRadera
 3. De "speciella" lagarna jag vill ska stärkas är dels lagen om hets mot folkgrupp som sedan 40-talet används för förföljelse av judar. Sedan 2003 är den tillämpbar på sexuell läggning, men implementeringen har väl gått sådär, iom att sjukvårdspersonal och polis inte har utbildats. Efter Green-domen är lagen meningslös.

  Den andra är skärpta straff på hatbrott. I Kristianstad verkar det funka, läste jag av polisens kommentarer, men så ser det inte ut i resten av Sverige.

  (c) pratade på IDAHO om att det inte behövs speciella lagar utan att allt handlar om attityder. Det tycker jag är lite naivt.

  SvaraRadera
 4. Varför ska det vara högre straff för brott mot t ex en arab, muslim eller homosexuell, än mot en heterosexuell, kristen eller svensk?

  SvaraRadera
 5. erik: det är det inte. däremot är det högre straff om motivet är hat mot personens etnicitet, religion eller sexuella läggning.

  du får alltså inte automatiskt hårdare straff för att du misshandlar ett homo än för att du misshandlar ett hetero. däremot ska du få hårdare straff om du misshandlar någon FÖR ATT h*n är (eller du tror att h*n är) homo. men likväl ska du också få hårdare straff om du spöar någon för att h*n är hetero. det är lika mycket hatbrott oavsett mot vem hatet är riktat, det enda som är intressant är om hatet är skälet till brottet.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Varför det inte behövs några speciallagar:

  "Ett gäng unga NSF:are gick in på RFSL:s lokaler i Kristianstad i lördags, de försökte misshandlade flera gäster och rispa en med kniv.

  Försöket misslyckades komplett, då två av gästerna drog pistol och sköt den ena i benet, varpå de övriga gästerna drog teleskopbatong och jagade ut slöddret.

  Snipp, snapp, snut. Så var det misslyckade bögknackningsförsöket slut."


  P.S. Skriv "denne" istället för "h*n". Det ser lika dumt ut som när judar skriver "G-d" istället för "Adonai".

  SvaraRadera
 8. Tack, cicci, folk verkar inte ha snappat upp den här lagändringen.

  Fredrik: Jag vet inte var du plockar ditt citat ifrån, men nån slags tanke om medborgargarden istället för rättsystem känns väl sådär hett.

  SvaraRadera
 9. fredrik: in case you didn't know, "denne" är inte könsneutralt. "h*n" är ett försök till könsneutralt pronomen, något som svenskan fortfarande lider brist på vilket för mig är helt oförklarligt. om nu de aderton ska sitta där och vara så jävla smarta hade de väl kunnat upptäcka att det saknades för länge sen? samtidigt får de gärna notera att det saknas ett och annat superlativ i vårt kära språk.

  SvaraRadera
 10. anders: nej, dessvärre inte jurister heller.

  SvaraRadera
 11. Dessutom känns inte "denn*" som ett lika personligt pronomen som "h*n". Det är visserligen språkligt korrekt, men jävligt formellt och trist. (Jag vill bara påpeka detta för denne.)

  SvaraRadera