28 februari 2006

RFSL om feminina män

"Vissa unga homosexuella [...] klär sig kvinnligt, beter sig kvinnligt, odlar kvinnliga intressen, ger sig själva och varandra kvinnonamn och använder makeup. De kan dessutom vara både skrikiga och påträngande och provocerar såväl homo- som heterosexuella i sin omgivning. [...] För det mesta rör det sig inte om något annat än en bråkig frigörelse från en betungande och förtryckande mansroll. Äntligen kan de sluta låtsas vara något annat än vad de är och ibland slår det över. De flesta återtar en mera genomsnittlig och mindre uppseendeväckande könsroll efter ett par år. [...] De som inte defemininiseras utan framhärdar i sin kvinnliga roll tycks vara mera benägna för psykiska störningar och självdestruktivt beteende."

(Lars Bohman, refererad på RFSLRådgivningen.se)

6 kommentarer:

 1. Det var ju för väl att jag irriterade mig tillräckligt mycket på den här texten för att du skulle blogga om't.

  SvaraRadera
 2. MENFÖRIHELVETE. jag skäms för att jobba för rfsl. jävla idioter.

  SvaraRadera
 3. nu är det iofs "bara" en rapport publicerad på RFSLs hemsida. men det är inte utan att jag tycker att det är skönt att jag iaf inte jobbar för de längre.

  SvaraRadera
 4. Men alltså... Det hade väl varit okej om det varit i typ en tidning eller något, då hade en åtminstone kunnat skylla på inkompetens och att han blivit felciterad eller nåt. Men i RFSLs egna kanaler...?! Blä.

  SvaraRadera
 5. mm. kombinerat med den dåliga stämningen på malmöavdelningens årsmöte så funderar jag på om mina medlemsdagar i "facket" är över...

  jag sätter mitt hopp till er i rfsl ungdom, linnah. grattis till nomineringen!

  SvaraRadera
 6. tack! vi ska försöka förvalta hoppet på bästa sätt. ;)

  SvaraRadera