14 januari 2006

svar på tal på svar på tal

Läser Erik Hultgrens svar på tal ang. ungdomsförbund med egen politik vs. partiets politik. Jag gillar CUF:are. De är oftast ganska vettiga. Jag har till och med hånglat med ett par. Men den här gången blir jag förvirrad.

Erik skriver i sitt inlägg att visst, det gröna partiet är mer demokratiskt än de grå, och okej, ungdomar har mer att säga till om i Miljöpartiet än i Centern och att det beror på att Mp är ett ungt parti med nya perspektiv och nya sätt att organisera sig.

Med såna motståndare behöver man inga fiender.

4 kommentarer:

 1. Du glömde ta uåå de där bitarna tar jag förklarar att er organisation främst beror på att när har få medlemmar (i jämförelse) och många ungdomar i jämförelse med partister. Eller den där biten där jag förutspår att ni kommer ändra er i framtiden... om era ungdomar stannar kvar i partiet och inte lämnar det när de vuxit upp förstås.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Jag kom ju ut som center för bara några dagar sedan. Som i allt annat. Jag gillar att ligga i mitten.

  SvaraRadera
 4. Erik: Självklart kommer vår struktur att förändras om vi också blir ett betongparti, som ni och de andra. Då hoppas jag att det kommer nya politiska lösningar i nya politiska partier. Så ser jag på en demokratisk process, gamla idéer avlöses av de nya.

  Och ang. de få medlemmarna så utelämnades väl det för att det var ditt bästa argument :) - demokrati fungerar ju bättre desto färre man är. Dock - ute i landet finns det många orter där Mp har fler aktiva medlemmar än andra partier - och vi har samma organisation där. (sen är det intressant att Mp är det enda parti som inte tappar medlemmar, som ni andra...)

  SvaraRadera