18 januari 2006

12 års grubblerier

"Att va' söta men lika som bär vad är de å ha? Lite annorlunda är inget fel att va! Om man är en av en annan sort varför ska man kastas bort? Lite trasiga och knasiga är vårt trasdocksgäng. Lite trasiga och knasiga de e vår refräng. Är din näsa sne eller armen ur led? Å din tå e gul och blå? Lappri säger trasdockan, du är lika bra ändå. Fast trasiga och knasiga vi sjunger vår refräng. Lite trasiga och knasiga är vårt trasdocksgäng!

lapprilapp´ri subst. ~t ORDLED: lappr-it • obetydlig företeelse {ebagatell, petitess}: vi kan inte slösa tid på sådant ~! HIST.: sedan 1651; av lågty. lapperi 'lagning; fuskverk; lappri'; till lapp

8 kommentarer:

 1. "Lappri" det är ju det kända citatet av Karl den 12, tror han sa det angående nåt krig eller så. Egentligen kommer det från nåt annat språk tror jag, kan vara franska för det var ju rätt populärt då.

  SvaraRadera
 2. jag har alltid undrat over vad de sjunger just dar! helt obegripligt att lagga in ett sant ord i en barnsang, det lar ju inte varit en javel som fattade. naval, nu slipper jag undra. kanns bra. tack anders :D

  SvaraRadera
 3. I Nederländerna kan man "in den lappenmand zijn" vilket betyder att man känner sig lite obetydlig och krasslig.
  Dessutom består ju ett lapptäcke "een lappendeken" av små var för sig obetydliga tygstycken.

  SvaraRadera
 4. skönt att få veta, man har ju undrat.

  "vänt och vridit mig i många nätters vaka.." mja, nästan. ahah.

  man kanske borde börja använda uttrycket..

  SvaraRadera
 5. Svt borde ju släppa alla bra barnprogram på dvd. Och alla underbara serier som Dårfinkar och dönickar, hunden som log, Ebba och Didrick och Ica i rutan.
  80-talets barntv är mycket nättre än det som sänds idag. jag brukar kolla ibland. Men dagens ungar kanske inte håller med.

  SvaraRadera
 6. Tänk, det är när jag skriver om barnprogram på 80-talet som jag får kommentarer. Jag vet inte om jag pallar en till följetong.

  SvaraRadera